fbpx

Projektihallintaa ja laivanrakennusta oppimassa

9.12.2019

Meriteollisuus ry:n järjestämästä projektinhallintakoulutuksesta valmistuivat ensimmäiset opiskelijat marraskuussa 2019. Allstars Engineeringiltä eri moduuleita ja niiden yhdistelmiä suoritti puolenkymmentä työntekijää, joista sisustussuunnittelun projektipäällikkö Henna Rauvola oli paikalla valmistujaisjuhlassa.

Meriteollisuuden yrityksissä on viime aikoina ollut tarve suurelle määrälle uusia työntekijöitä. Muilta aloilta tuleville projektihenkilöille nähtiinkin tarve räätälöidä oma koulutus, jossa perehdyttiin nimenomaan meriteollisuuden projektihallinnan erityispiirteisiin. Koulutus koostui neljästä eri moduulista, joista opiskelija valitsi haluamansa kokonaisuuden. Opiskelu tapahtui pääosin etänä verkkomateriaalien avulla, mutta myös yhteisiä koulutuspäiviä järjestettiin.

Henna Rauvola vastaanottaa projektinhallintakoulutuksen diplomin    Jan Lehtinen vastaanottaa sertifikaattinsa

-Tämä oli itselleni oikeinkin sopiva opiskelumuoto, sillä opintomateriaaleja pystyi läpikäymään ja tenttejä suorittamaan silloin, kun se itselle parhaiten sopi. Myös kokonaiset koulutuspäivät olivat erittäin hyödyllisiä ja edistivät erityisesti verkostoitumista alan sisällä, summaa Henna.

Koulutus on tarkoitus uusia vuonna 2020 ja kiinnostuneiden on hyvä seurata Meriteollisuus ry:n verkkosivustoa: https://meriteollisuus.teknologiateollisuus.fi/ajankohtaista.

Laajempaa näkemystä laivanrakennuksesta

Allstarsin sisustussuunnittelu oli edustettuna myös laivanrakennuksen erikoisammattitutkinnon ja siihen liittyvän kanditasoisen Naval Engineer -sertifikaatin suorittaneiden joukossa. Team leader Jan Lehtinen suoritti työn ohessa 1,5 vuodessa laivanrakennuksen perusopinnot, syventävät opinnot sekä erikoistumisopinnot, joihin kuului mm. laivateorian, laivatuotannon, johtamisen ja markkinoinnin opintoja.

CTC Coastal Training Center Oy:n tutkinto ja sertifiointi vastaavat suomalaisittain kanditasoista 60 opintopisteen kokonaisuutta ja eurooppalaisen European Qualifications Framework -järjestelmän mukaan EQF 6 tason osaamista.

– Koulutus oli monipuolinen ja oppiminenhan on aina hyödyllistä. Varsinkin uuden tiedon soveltaminen uusiin tilanteisiin on avannut omaa ajattelua enemmän kuin etukäteen arvasinkaan, Jan pohtii.

Hae artikkeleista

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Uusimmat artikkelit